Unele dintre cele mai bune napolitane dispar de pe piața din România

de Cuget Liber Vineri, 11 Ianuarie 2019 441
Gigantul elvețian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală a bunurilor de larg consum, va închide singura fabrica pe care o deține în România, la Timișoara, unde produce napolitanele Joe (brand românesc), potrivit ZF. Oficialii companiei spun că aproape 400 de persoane sunt afectate de decizia de a închide fabrica, până la sfârșitul lunii mai din acest an.
Nestlé România și-a anuntat pe 10 ianuarie intenția de a începe demersurile pentru închiderea unității sale de producție din Timișoara până la finalul lunii mai 2019. Conducerea a informat angajații cu privire la intenția de închidere a fabricii și a demarat discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate.
ZF a relatat inițial că Nestle va închide fabrica din România și va muta producție în Ungaria.
"Inchiderea unității de producție din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri," a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.
Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea.
Cea mai importantă marcă locală din portofoliul Nestle România, JOE, deține 25% din piața napolitanelor, în valoare, conform datelor ACNielsen.
sursa: rtv.net
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei