Cadrele medicale de la Direcția de Control în Sănătate Publică (DCSP) Constanța au dispus suspendarea activității SC Speranța Prod SRL unde a fost preparată pizza din cauza căreia șase elevi de la Școala "Lucian Grigorescu" din Medgidia au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Echipa de control a hotărât închiderea unității până la efectuarea operațiunilor de igienizare generală și dezinfecție, urmând să fie recoltate probe pentru examenul bacteriologic de la angajați.
De asemenea, DCSP Constanța a dispus sancționarea contravențională a SC Alexandru Society SRL - chioșcul de la care au cumpărat copiii pizza - cu 3.000 lei pentru deficiențele găsite. Inspectorii au prelevat 16 probe din unitatea comercială, de la angajați, de pe utilaje și ustensile și trei probe din materia primă pentru pizza - cașcaval, parizer și ketchup, care vor fi analizate și de laboratorul local. Mai mult, în timpul verificărilor s-a descoperit că pizza a fost transportată de la firma producătoare la chioșc într-un autospecială neautorizată sanitar, temperaturile din spațiile frigorifice nu erau monitorizate, iar o angajată nu a putut face dovada controlului medical periodic.
- Publicitate -