Va fi legalizată utilizarea canabisului în scop medicinal, în România?

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 13 Martie 2023 70418
Proiectul de lege privind regimul juridic al plantei canabis, al substanţelor şi preparatelor ce conţin canabis utilizate în scop medical a fost dezbătut luni, 13 martie, de deputaţii din Comisia de sănătate şi ai organizaţiilor profesionale din domeniul sănătăţii, fiind primit cu scepticism de reprezentanţi ai instituţiilor statului, arată Digi 24.ro. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, co-iniţiator al proiectului, a subliniat, în cadrul unei dezbateri la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că iniţiatoarea proiectului, deputata PSD Ileana Cristina Dumitrache, a adunat toate vocile, toate partidele pentru a oferi alternative pentru pacienţii din România, iar proiectul are o perspectivă foarte diferită faţă de cea a instituţiilor statului. „Instituţiile statului sunt învăţate să spună: „Nu, e periculos, interzicem, sunt soluţii, dar nu astea, sancţionăm”. Noi nu vorbim despre canabisul în scop recreativ, să fie foarte clar. Vă mulţumesc pentru că v-aţi pus semnătura din toate partidele. Toată lumea este de acord să dăm drumul la lege. Vreau ca toate instituţiile statului să se subordoneze voinţei suverane a Parlamentului, asta este Constituţia”, a spus Ungureanu. Deputata PSD Ileana Cristina Dumitrache a amintit că proiectul a intrat în circuitul parlamentar din anul 2019, acesta fiind preluat de la Alexandra Cârstea, preşedinte fondator al Asociaţiei „Victoria Mea”, prezentă la dezbaterile de la Parlament.
Taguri

Comentează știrea

canabisului în scop medicinal
13 martie 2023
Medicamente derivate din

Din cite stiu, deja sint si folosite legal medicamente pe derivatii de canabis (auzite, am vazut "recipientul" - nu am intrat in detalii). De ce nu si mai mult in scop recreativ ? "canabisul" e un narcotic lejer, poate si cu unele beneficii in cantitati mici-moderate. Olanda, poate nu e tot in regula la ei(sau aplicabil la noi), dar au o deschidere larga.(Stat Novator!)

Cafetin - 10lei 12pastile online
13 martie 2023
Derivat de Opiu

Migrene slabe-moderate, e folosit de multa vreme inclusiv de mine. Secretul Bucataresei de Apa Intinsa si multi gologani de dependenta.(istorie moderna si razboiul imperiului, etc.)

Politica Nationala
13 martie 2023
Alb[Bine] si Negru[MaiPutin]

33 anisori cu parlament de te doare votul. Odata [300] ca asa au zis alegatorii. Concepte simple ar fi trebuit din [90], adica trebuie si putin "rau" legalizat. Nu te forteaza nimeni sa mergi la o casa de toleranta, sa fumezi o marijuana, etc. Dar lasi optiunea pt. doritori si tii sub control fenomenul. Nu ca acuma, la granita "buf" pe curios cu 5grame de canabis, etc. "a lasa optiunea" pai 1-2 localuri pe Judet, nu poker linga superbet cu repetare pe tot bulevardul, plus pret adecvat (nu de paine !, de ocazie sau/si curiozitate )

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei