Volumul de apă plătit către RAJA a scăzut cu peste 60%

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 11 Aprilie 2024 329
La acest moment, volumul de apă plătit către SC RAJA SA de Termocentrale Constanța a scăzut cu peste 60% în primele trei luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai exact, susţin reprezentanţii Primăriei Constanţa, dacă în primele trei luni ale anului trecut, consumul de apă al Termocentrale Constanța a fost de 305.274 mc, în aceeași perioadă a acestui an s-au consumat doar 114.422 mc. Altfel spus, contravaloarea a 190.852 de mc de apă înseamnă economie la bugetul local. „Acesta este volumul de apă care s-a pierdut anul trecut prin găurile conductelor vechi. De la o lună la alta, eficiența modernizării rețelei de transport al agentului termic primar își arată beneficiile în sistemul municipal de termoficare. Pe măsură ce scade pierderea de energie termică pe rețeaua de transport, scad astfel consumurile specifice după cum urmează: scade necesarul de gaze pentru încălzirea apei introduse în sistem. În consecință, scade și numărul intervențiilor în rețea, care înseamnă săpături în carosabil și costuri pentru reparații. Toate acestea au condus la scăderea prețului local al energiei termice.
Evident că în acest fel scad valoarea subvenției unitare și valoarea pierderii induse, permițând municipalității să orienteze sumele astfel economisite către alte mari proiecte”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.
Precizăm că etapa I a proiectului de modernizare a conductelor de transport al agentului termic a fost finalizată, etapa a III-a este aproape de final, în timp ce etapa a II-a a fost executată peste 50%. De asemenea, pentru etapa a IV-a, municipalitatea a emis ordinul de începere pentru proiectare și execuție, iar cererile de finanțare pentru etapele V și VI au fost depuse pe Fondul de Modernizare. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei