Voucher pentru porcul de Crăciun, acordat crescătorilor din zone afectate de pesta porcină

de Petruta RIDICHE Luni, 20 Noiembrie 2023 241
Vești bune pentru românii care sunt crescători de porci în zonele afectate de pestă! Aceștia ar putea să primească un voucher de la guvern. Ministerul Agriculturii ia în calcul acordarea a 200 de euro pentru a cumpăra animalele din fermele specializate.
Implementarea noii legislații privind creșterea și vânzarea porcilor vine cu o serie de reglementări prin care se interzice păstrarea porcilor în zonele afectate de pestă porcină. Reprezentanții Guvernului chiar au avut în plan să interzică în totalitate vânzarea porcilor crescuți în gospodăriile țărănești, după care au renunțat la această măsură. Concret, noua lege le impune țăranilor să declare fiecare animal la primărie și să fie notat într-un registru special.
Noile vouchere anunțate de guvernanți ar urma să fie emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a explicat că de aceste prevederi pot beneficia mici crescători de porci care se află în apropierea unor ferme comerciale de creștere a porcilor, pe o rază de 10 km. Aceste persoane vor putea primi timp de cinci ani câte un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei