Weekendul care a cuprins 1 Mai, un real succes pe litoral. "Am avut peste 60.000 de turişti"

de Mircea GHIȚĂ Joi, 05 Mai 2022 266
Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, împreună cu preşedintele de onoare al RESTO Constanţa, Corina Martin, şi cu preşedintele Asociaţiei Patronale Costineşti, Alexandru Bălan, au făcut miercuri declaraţii de presă în faţa clădirii Instituţiei Prefectului, în legătură cu aglomeraţia care a fost prezentă pe litoral în weekendul trecut, cu startul sezonului estival, dar şi cu refugiaţii ucraineni aflaţi la malul mării.
Silviu Coşa spune că în cadrul şedinţei care a avut loc în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, acolo unde s-au întâlnit mai mulți reprezentanţi ai asociaţiilor de turism din Dobrogea, s-au discutat mai multe probleme care trebuie rezolvate până la startul sezonului estival.
„Am constituit un grup pentru turism. Operatorii trebuie să poată oferi sejururi relaxante. Astăzi a avut loc o întâlnire cu reprezentanții asociaților patronale. Timp de două ore s-au discutat problemele cu care dânșii se confruntă. Avem probleme şi legate de refugiaţi. S-a discutat inclusiv problema refugiaților. În momentul de faţă avem la nivelul judeţului peste 4.000 de refugiaţi. Trebuie ca aceștia să rămână într-o zonă de siguranță. Problemele pe care le-am preluat le vom prezenta ulterior pe data de 9 mai. Vom încerca să creionăm o activitate care să vină în sprijinul celor care activează în această industrie”, a declarat Silviu Coşa.
Corina Martin s-a declarat mulţumită de cum a decurs weekendul trecut pe litoralul românesc şi ea spus că este bucuroasă pentru că a avut o bună colaborare cu autorităţile.
„Apreciem colaborarea cu presa. Sunteți cei care au cel mai puternic dialog cu noi. În numele patronatului RESTO am prezentat problemele pe care le-am avut în acest weekend. A fost un început de sezon estival în forţă. Am avut peste 60.000 de turişti. Mamaia, Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche au fost stațiunile cele mai solicitate în acest weekend. Am avut un weekend fără probleme şi ţin să mulțumesc forțelor de ordine. Le mulțumim tuturor pentru atitudinea pozitivă. Vor începe şi acțiunile de control după 1 iunie. Am solicitat prefectului să rezolvăm problema accesibilității şi a traficului între stațiuni. Ne bucurăm că facem o echipă excelentă. Am cerut prefectului sprijin pentru a transmite primarilor din judeţ că ne dorim să facem o muncă mai bună decât până acum. Din punctul nostru de vedere, putem să spunem că am avut un mare succes. Este foarte important cum vom administra în continuare. Avem un număr important de refugiaţi din Ucraina şi ne dorim să facem o echipă care să managerieze acest sezon estival. Aşteptăm să se încheie şi actele adiționale pentru contractele cu operatorii de plajă din Mamaia. Ne dorim să ne ajute și autoritățile locale. Ne dorim să avem o atitudine pozitivă din partea echipelor de control pentru ca operatorul să nu dea în fiecare zi explicații, timp în care ar trebui să se ocupe de turişti. Adăugăm toate costurile mărite ale produselor alimentare și ale utilităților. În toată lumea au crescut tarifele de vacanţă. Românii nu sunt prea interesați de preț. Ei își doresc să vină în vacanţă”, a declarat Corina Martin.
Staţiunea Costineşti a fost una dintre cele mai aglomerate în weekendul trecut. O mulţime de tineri au venit în Costineşti pentru a se distra la cel mai mare festival de muzică rap şi trap organizat vreodată în România, „Beach, please!”, şi la tradiţionalul festival de rock care s-a organizat la „White Horse”.
„Vreau să mulțumesc tuturor membrilor fondatori ai Asociației Patronale Costinești. Anul acesta am reușit să aducem cel mai mare festival de muzică trap şi rap organizat în România vreodată. În acest weekend au existat 25.000 de tineri care s-au distrat la Costinești. Totul a fost într-un mod excepțional. Vrem să aducem Costineştiul acolo unde îi este locul. În Costineşti sunt foarte multe unități de cazare clasificate. Metoda de clasificare nu este una greoaie. Se face rapid și gratuit. Vrem să venim cu surprize pentru toată lumea, inclusiv pentru presă. Comunicarea este cea mai importantă pentru a avea rezultate”, a explicat Alexandru Bălan.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei