Academia Hagi va participa la turneul mondial din Brazilia

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 04 Iunie 2014 215
S-au încheiat, pe terenul central al Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi", întrecerile ediției 2013/2014 a Cupei Hagi Danone (sportivi născuți după 1 ianuarie 2002). 

În prima semifinală, s-au întâlnit Academia Hagi (câștigătoarea Grupei A) și Dynamic Craiova (locul secund din Grupa B). Partida nu a avut istoric, pentru că Academia Hagi a preluat frâiele partidei încă din start și a menținut ritmul susținut până în final. Scorul final a fost 5-0 (3-0), golurile trupei pregătite Constantin Fălină (antrenor) și Marius Co-descu (director coordonator) fiind înscrise de Alexi Pitu (min. 2), Radu Pocol (min. 8), Ionuț Tudori (min. 21), Louis Munteanu (min. 30) și Darius Grosu (min. 49). 

În cea de-a doua semifinală, LPS Banatul Timișoara a învins cu 7-5, după 7 m, pe Petrolul Ploiești. 

A urmat marea finală, care, pe lângă laurii naționali, mai avea o altă miză uriașă: calificarea la turneul mondial al Cupei Danone din Brazilia! De fapt, avea să fie o reeditare a confruntării din faza grupelor, când Academia Hagi se impusese în fața Banatului Timișoara cu 4-0. Ca și în grupe, partida a curs într-un singur sens, Academia Hagi impunându-se de această dată cu 2-0 (0-0), prin golurile marcate de Munteanu (min. 33) și Darius Grosu (min. 47). 

În urma acestui rezultat, Aca-demia Hagi a devenit campioană națională și va reprezenta România la turneul mondial al Cupei Danone de la Sao Paulo (Brazilia, noiembrie 2014). 
v v v
La festivitatea de premiere, pe lângă cupele și diplomele oferite formațiilor de pe podium, orga-nizatorii au acordat și patru premii speciale, toate adjudecate de fotbaliștii Academiei Hagi: cel mai bun jucător - Alexi Pitu; golgheter - Alexi Pitu (4 goluri); cel mai bun portar - Sabin Stănciulescu; cel mai tehnic jucător: Radu Pocol. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei