Campionatele Europene de atletism indoor Angela Moroșanu, descalificată; Cristina Bujin n-a prins finala

de Sorin MIHALACHE Luni, 04 Martie 2013 168
Sâmbătă, la mai bine de două ore de la încheierea semifinalelor probei de 400 m, sportiva româncă Angela Moroșanu, câștigătoare inițial în prima serie, a fost descalificată de juriul de concurs al Campionatelor Europene de atletism indoor de la Goteborg, considerându-se că a jenat-o pe rusoaica Ksenia Ustalova, care nu a terminat cursa. 

Delegația Rusiei a introdus contestația, apreciind că Moroșanu a împiedicat-o pe Ustalova la intrarea pe coardă, la 200 m, iar judecătorii, după îndelungi deliberări, au acceptat explicațiile. Astfel, România a ratat o șansă importantă la o medalie, în finala de ieri, iar Rusia nu a avut nicio reprezentantă în aceeași cursă, întrucât Ustalova nu a terminat semifinala.
Nici Cristina Bujin nu a avut mai mult noroc, atleta de la CS Farul Constanța ratând calificarea în finala probei de triplusalt. Cristina a intrat în concurs cu o săritură de 13.47 metri, a ratat-o pe a doua, iar ultima a fost inferioară, de doar 13.40, astfel că s-a clasat pe locul 15, în ultimul act al probei accesând doar primele opt. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei