Aur şi argint pentru luptătoarele constănţene, la Mondialele de pe plaja Neversea

de Sorin MIHALACHE Vineri, 02 Septembrie 2022 217
Prima zi a Campionatului Mondial de lupte pe plajă, competiţie care se desfăşoară, în acest sfârşit de săptămână, pe plaja Neversea din Constanţa, s-a încheiat cum nu se poate mai bine pentru luptătorii români.
La cadeţi, România şi-a adjudecat nu mai puţin de nouă medalii, iar în clasamentul pe naţiuni, suntem primii la lupte feminine.
Două sportive de la CS Poseidon Limanu-2 Mai şi-au respectat statutul de favorite şi au devenit campioane mondiale la secţiunea Under 17: Diana Voiculescu, la categoria 40 kg, şi Alexandra Voiculescu, la categoria 50 kg. De asemenea, Bianca Iancău, de la CS Victoria Cumpăna, a intrat în posesia medaliei de argint în limitele categoriei 40 kg.
Podium exclusiv românesc la categoria 70 kg! Titlul de campioană mondială i-a revenit Anei Maria Panţîru, argintul a intrat în posesia Georgianei Cojocaru, în timp ce eforturile Florentinei Biru au fost recompensate cu medalia de bronz.
Tot la secţiunea U17 lupte feminine, medalii pentru România au mai adus Ana Maria Rotaru, argint la categoria 50 kg, şi Florentina Manţog, aur la categoria 60 kg.
În competiţia masculină, primul care a punctat pentru delegaţia tricoloră este Adam Alhafez. La secţiunea U17, categoria 60 kg, acesta l-a învins în meciul decisiv pe un alt român, Ştefan Andrei Stancu, şi a câştigat medalia de bronz.
Din păcate, la categoria 50 kg, Marian Valentin Rusu a pierdut disputa pentru bronz şi a terminat Mondialele pe locul patru. Pe aceeaşi poziţie s-a clasat şi Eduard David Lenard, la categoria 70 kg, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu bulgarul Kaloian Atanasov.
XXX
Luptele româneşti au o nouă academie: Academia de Lupte Steaua Bucureşti „Marin Pîrcălabu”! Federaţia Română de Lupte, împreună cu CSA Steaua Bucureşti, a inaugurat nouă Academie de Lupte ce îi poartă numele marelui luptător şi manager al Stelei - maestrul Marin Pîrcălabu, cel care a avut o contribuţie majoră în sportul românesc.
Marin Pîrcălabu a început luptele la vârsta de 15 ani, obţinând numeroase titluri de campion naţional şi internaţional. În cariera de senior la clubul Steaua, sub îndrumarea antrenorilor Gheorghe Şuteu, Vâscul Popovici şi Alexandru Geantă, începând din 1970 şi până în 1981, când s-a retras din activitatea sportivă, a câştigat multiple titluri şi distincţii naţionale şi internaţionale, culminând cu participarea şi clasarea în primii şase la JO de la Montreal 1976 şi Moscova 1980.
Foto: Federaţia Română de Lupte
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei