Suat Ibraim, despre Ion Voinescu: "Avea reflexe uluitoare, sărea și reținea mingea de la «păianjen»!"

de Sorin MIHALACHE Vineri, 16 Martie 2018 218
Luna viitoare, ar fi împlinit 89 de ani, iar în 1952 (parcă dintr-un alt univers) a fost numit de presa finlandeză cel mai bun portar al lumii. Naționala de fotbal a României participa atunci la Jocurile Olimpice de la Helsinki, iar "îngerul păzitor" este omul dintre buturi: Ion Voinescu. 

Portarul de legendă al Stelei CCA și al naționalei s-a stins, recent, din viață, iar personalitatea sa este evocată de fostul mare arbitru constănțean de box Suat Ibraim. 

"Voinescu a fost unul dintre cei mai mari portari pe care i-a avut vreodată fotbalul românesc. Să scrieți acest lucru în ziar, să știe și tânăra generație. I se mai spunea «Țop», nu avea o talie impresionantă, însă avea reflexe uluitoare. Sărea spre «păianjen» și reținea mingea, ceea ce puțini portari mai reușesc astăzi. În plus, era un caracter admirabil, iar ulterior a format alți mari portari. Astăzi, tot mai puțini oameni știu cine a fost Voinescu. Cred că, peste câțiva ani, nu va mai ști nimeni", a povestit, pentru "Cuget Liber", Suat Ibraim. 

Ion Voinescu a jucat la Steaua CCA între anii 1947 și 1963, cucerind 11 trofee: 6 titluri de campion și 5 Cupe ale României.
 
A bifat 20 de selecții pentru echipa națională și a fost primul sportiv al țării decorat cu "Ordinul Muncii", în anul 1951. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei