Proiectul descentralizării începe să prindă contur Baze sportive ale CS Farul şi DJST, în administrarea CSM Constanţa

de Sorin MIHALACHE Luni, 06 Februarie 2023 137
Primii paşi concreţi în dezvoltarea infrastructurii sportive din Constanţa au fost făcuţi. O parte dintre bazele sportive administrate de către CS Farul şi DJST Constanţa vor trece în domeniul public al municipiului Constanţa şi vor fi administrate de către Clubul Sportiv Municipal Constanţa.
„Au fost întocmite deja hotărâri de Guvern, care vor urma traseul de avizare la ministerele competente. Astfel, Primăria Constanţa va putea investi legal în modernizarea acestor baze sportive, pentru a le redă comunităţii locale de sportivi.
Acesta este unul dintre principalii piloni ai strategiei cu care CSM Constanţa şi-a propus să readucă gloria sportului constănţean.
Sperăm astfel ca atât sportivii clubului, care vor avea acces prioritar, dar şi publicul larg să poată beneficia de cele mai bune condiţii pentru practicarea sportului”, a transmis directorul CSM Constanţa, Andrei Talpeş.
Aşadar, ideea descentralizării, un proiect demarat în urmă cu aproximativ 10 ani, începe să prindă contur, iar bazele sportive să treacă din grija Ministerului Sportului în cea a administraţiei locale.
XXX
Fostul mare baschetbalist român Virgil Stănescu a răspuns invitaţiei celor de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius”, fiind prezent la Constanţa în cadrul unei dezbateri în care fostul căpitan al naţionalei de baschet a României a pus în discuţie modul în care sportivii se pot dezvolta atât pe plan managerial, cât şi financiar în timpul activităţii sportive, dar şi după încheierea acesteia.
„Ce fac sportivii după ce îşi încheie activitatea sportivă şi ce alternative au pentru ca tot ce şi-au propus extra sportiv să reuşească? Multe provocări necesită o minimă pregătire în domeniul business, financiar, astfel că rezultatele nu vor întârzia să apară dacă lucrurile sunt pregătite din timp”, a transmis Virgil Stănescu.
La dezbatere, au mai participat Radu Rugiubei şi Ana Mişa, care au fost alături de studenţii Universităţii „Ovidius” şi de sportivii de la CSM Constanţa cu o strategie de dezvoltare pe plan de business, dedicată sportivilor.
Au fost prezentate platformele dedicate sportivilor ca punct de reper, dar şi abordări financiare, de la investiţii, economii până la gestionarea eficientă a banilor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei