Constănţence medaliate cu bronz, la Mondialele de tenis de masă pentru juniori

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 07 Decembrie 2022 163
Echipele feminine de tenis de masă junioare U19 şi U15 ale României au cucerit medaliile de bronz la Campionatele Mondiale găzduite de Salle Omnisport din Rades (Tunisia), după ce au pierdut meciurile disputate în semifinale.
La U19, după 3-1 cu Singapore, în sferturi, România (antrenori Elena Sebe şi Alexandru Dincă) a cedat mult mai greu decât o arată scorul (0-3) în faţa reprezentativei Franţei. Ioana Sîngeorzan a fost învinsă de Prithika Pavade, scor 0-3 (8-11, 8-11, 7-11), apoi Elena Zaharia, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”-CSM Constanţa, nu a reuşit să-şi adjudece decât un singur set în disputa cu Charlotte Lutz, scor 1-3 (6-11, 11-9, 6-11, 9-11).
România a sperat până în ultima secundă că va întoarce soarta întâlnirii. La masă a intrat Andreea Teglaş, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”-CSM Constanţa, care s-a luptat de la egal la egal cu Agathe Avezou, în faţa căreia s-a înclinat după un „maraton” de cinci seturi, scor 2-3 (11-9, 7-11, 9-11, 12-10, 6-11).
La U15, România a fost învinsă de redutabila reprezentativă a Chinei în semifinale, după ce câştigase cu 3-0 „sfertul” cu Tunisia.
După ce Alesia Sferlea a pierdut meciul cu Yutong Yan, scor 0-3 (7-11, 6-11, 5-11), Bianca Mei-Roşu a fost la un pas de a restabili egalitatea la general. Jucătoarea de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”-CSM Constanţa a revenit spectaculos de la 0-2 în duelul cu Junlin Xiang, 5-11, 5-11, 11-9, 11-8, pentru a ceda în decisiv, 4-11.
În ultima întâlnire, Cristina Sîngeorzan a avut doar o răbufnire de orgoliu în faţa chinezoaicei Yuxin Gao, pierzând cu scorul de 1-3 (2-11, 13-11, 5-11, 5-11). 


Bronzul junioarelor U15 este însă cu atât mai important cu cât echipa României (antrenori - constănţeanca Anamaria Sebe şi Bogdan Albescu) a fost singura reprezentantă a Europei în „careul de aşi”, celelalte semifinaliste fiind China, Japonia şi Coreea de Sud.
XXX
Odată stabilite ierarhiile pe echipe, la Mondialele din Tunisia încep întrecerile individuale şi de dublu.
La U19 simplu feminin, în faza 16-imilor de finală, Elena Zaharia o are adversară pe Hana Arapovic, din Croaţia, iar la dublu feminin, cele două jucătoare vor evolua împreună şi le vor înfrunta, în optimi, pe Molka Riahi şi Maram Zoghlami, reprezentante ale ţării gazdă.
La dublu mixt, constănţeanca îl are partener pe Darius Movileanu, primii lor oponenţi fiind, în 16-imi, Adam Stalzer (Cehia) şi Mia Griesel (Germania).
La U15 simplu feminin, Bianca Mei-Roşu va juca în probele de simplu, unde va începe din faza optimilor, la dublu feminin, alături de poloneza Natalia Bogdanowicz (în sferturi) şi la dublu mixt, alături de slovacul Samuel Arpas (în optimi).
Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei