CSU Neptun a primit "OK-ul" pentru Liga Națională

de Andrei ALDEA Sâmbătă, 08 Iunie 2013 295
După o perioadă de incertitudine, conducerea CSU Neptun a decis, vineri, să înscrie echipa în sezonul următor al Ligii Naționale de handbal feminin. La nivel tehnic, încă se discută despre componența lotului cu care se va aborda noul campionat, însă un lucru este cert, și anume că se va continua cu aceeași bancă tehnică. 
Revenită în Liga Națională după o pauză de un an, în care a evoluat în Divizia A, CSU Neptun se pregătește să alcătuiască o echipă competitivă pentru primul eșalon, în urma deciziei conducerii clubului constănțean de a susține echipa în continuare.
"Am avut o ședință azi-dimineață (n.r. - vineri dimineață) și am hotărât să păstrăm echipa și să o înscriem în Liga Națională. Mai mult, sperăm ca, într-o săptămână, toate drepturile salariale să fie virate și să trecem la treabă, să constituim echipa care va aborda acest început de campionat. Sperăm că vom avea succes. Vom mai aduce câteva jucătoare care doresc să se alăture clubului nostru", ne-a spus președintele CSU Neptun, Cornel Panait.
O veste bună pentru iubitorii constănțeni de handbal feminin este că antrenorii Ion Crăciun și Florin Cazan vor rămâne la "cârma" echipei și în Liga Națională. În plus, conform președintelui CSU Neptun, clubul se află într-o strânsă legătură cu Asociația Județeană de Handbal, în vederea găsirii unor jucătoare de perspectivă pentru noul campionat.
"Președintele Asociației Județene de Handbal mi-a reconfirmat că sunt discuții cu câteva jucătoare care au hotărât să opteze pentru CSU Neptun, în ipoteza că ne vom înscrie în Liga Națională. Deci, această problemă este rezolvată. În ceea ce privește conducerea tehnică, se va continua în formula care a fost și în sezonul trecut", a precizat Panait.

La finalul anului trecut, CSU Neptun a trecut din sfera privată în curtea Ministerului Educației, ceea ce a permis Consiliului Județean Constanța și Universității Maritime să contribuie financiar în mod egal. Însă, chiar și așa, se pare că sunt probleme cauzate de legislația din sport. 
"Problema nu este dacă găsim sau nu sponsori, pentru că, la momentul actual, echipa este susținută de Consiliul Județean și Universitatea Maritimă. Însă există o problemă în legislație la susținerea sportului. Trebuie ca cei care doresc să existe sport în România să înțeleagă că nu putem finanța o echipă profesionistă cu actualele soluții legale, care la vremea aceasta nu mai fac față. Dacă vrei să oferi prime de joc pentru jucătoare, care ar trebui să fie recompensate pentru munca lor și pentru că-și riscă sănătatea pe teren, ne lovim de legislație, care este destul de ambiguă", ne-a mai spus președintele Cornel Panait.

Taguri

Comentează știrea

dan
25 iunie 2013
bani

Degeaba au primit "OK-ul" pentru Liga,daca acesti asa zisi patroni nu achita salariile la timp jucatoarelor...Ce Dumnezeu sa mai intelegem? Platiti salariile jucatoarelor domnilor.. Sunt unele fete care au salariul nici 400 euro si au restante aproape 3 luni. Si alte jucatoare care au salarii de pese 1000 euro si acestora le snt platite salariile? Oare nu vede nimeni aceasta hotie? Cred ca vreti sa distrugeti aceste fete. Daca nu le platiti,lasati-le sa plece sa isi caute echipe care le vor si le platesc pentru munca depusa... HUUUU...rusine celor din conducerea Neptunului... Pacat de munca depusa de aceste fete si a celor doi antrenori care de rusinea fetelor nu stiu ce sa le mai zica... Celelalte echipe de Liga Nationala incep pregatirile la sfarsitul acestei luni,pt ca isi iau bani la timp....huuuuuaaaaaa. Se duce handbalul feminin si din constanta...In loc sa fim mandri ca mai avem o echipa de handbal din acest minunat oras,voi vreti sa o scufundati....

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei