CSV 2004 Tomis își joacă ultima carte în Liga Campionilor

de Andrei ALDEA Marţi, 11 Decembrie 2012 346
Campioana României, CSV 2004 Tomis Constanța va juca, astăzi, de la ora 19.00 (în direct pe Digi Sport 2), la Sala Sporturilor, contra Robur Tiboni Urbino (Italia), în meciul contând pentru ultima etapă a Grupei E din Liga Campionilor la volei feminin. Constănțencele mai au șanse de calificare în play-off, infime, ce-i drept, și vor avea nevoie de mult noroc și o victorie cu 3-0.
CSV 2004 Tomis întâlnește astăzi pe Urbino, formație pe care a reușit să o învingă cu 3-1 în Italia. Partida va fi arbitrată de brigada formată din grecul Alexandros Varthalitis și croatul Zdravko Hranic, supervizor fiind delegat Oleksandr Biber, din Ucraina.
Chiar dacă a pierdut meciul din etapa precedentă (0-3 cu Schweriner), CSV 2004 Tomis mai are șanse teoretice de calificare în play-off-ul Ligii Campionilor. Sistemul competițional permite accederea în runda următoare și celei mai bune formații de pe locul trei din cele șase grupe. Astfel, pentru a se putea califica mai departe în Ligă, "sirenele" vor trebui să învingă astăzi cu 3-0. De asemenea, meciul dintre Uralochka-NTMK Ekaterinburg și RC Cannes (Grupa A) nu trebuie să se încheie după cinci seturi, Atom Trefl Sopot nu trebuie să câștige pe teren propriu cu Asystel Carnaghi Villa Cortese (Grupa B), iar Bank BPS Fakro Muszyna să nu ia niciun punct pe teren propriu cu Dinamo Moscova (Grupa F). În schimb, dacă nu va putea trece în play-off-ul competiției, dar va termina totuși pe poziția a treia, formația antrenată de Darko Zakoc va merge în Cupa CEV, faza Challenge Round (ultima înainte de semifinale).
Iată clasamentul Grupei E: 1. Dinamo Kazan 13p, 2. Schwerin 9p, 3. CSV 2004 Tomis Constanța 5p, 4. Robur Tiboni Urbino 3p.
Probleme de efectiv
În altă ordine de idei, pentru acest meci, gruparea constănțeană nu se va putea baza pe sârboaica Natașa Sevarika, extrema fiind accidentată.
"Echipa suportă în continuare handicapul absenței lui Sevarika și traversează o perioadă dificilă. În fapt, o stare de oboseală acumulată de-a lungul călătoriilor și vizitelor de lucru pe care le-au făcut în ultimele săptămâni. Meciul de acasă, cu Urbino, nu are nicio legătură cu cel din Italia, iar în condițiile unui meci decisiv, o echipă din Italia știe să joace. Oricum, victoria de la Urbino a fost una de moral, iar cu siguranță, oaspetele nu poate uita 1-3 de pe terenul lor propriu. Având în vedere că cel mai bun loc 3 din grupe este greu să ne revină nouă și să ne propulseze în faza următoare a Champions League, ar rămâne de realizat o altă performanță, și anume calificarea în sferturile celei de-a doua cupe valorice, cea a Confederației Europene. Într-o penurie de rezultate alese la jocurile de echipă în România, o astfel de realizare ar fi, cu siguranță, una notabilă", a declarat, pentru Cuget Liber, președintele CSV 2004 Tomis, Costinel Stan.
Taguri

Comentează știrea

FCF
11 decembrie 2012
meci

Salut,aveti idee cat este intrarea la meci ?

FARUL FOR EVER
11 decembrie 2012
meci

Liber(a)...ca taxiu' !

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei