Farul, în topul cluburilor europene cu cei mai mulţi jucători promovaţi la seniori

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 26 Octombrie 2022 85
Centrul Internaţional de Studii Sportive (CIES) a analizat cluburile din primele 31 de campionate din Europa care au promovat cei mai mulţi jucători la echipa de seniori. Au fost luaţi în calcul jucătorii cu vârsta între 15 şi 21 de ani care au evoluat cel puţin trei ani la clubul formator şi care se află în acest sezon în cadrul clubului sau au evoluat în ultimii doi ani la echipe de seniori.
Farul Constanţa este singurul club din România prezent în acest clasament, cu 36 de jucători formaţi şi promovaţi în Superligă şi care întrunesc criteriile prezentate.
Gruparea de pe litoral devansează în acest clasament cluburi importante, precum PSV Eindhoven (35 jucători promovaţi), Paris St. Germain sau Olympique Lyon (câte 34), Chelsea Londra (32), Bayern Munchen, Atletico Madrid, Atalanta Bergamo (câte 32), Valencia, RC Lens, Club Brugge (câte 30), Athletic Bilbao, Real Sociedad (câte 28), Liverpool (26), AS Roma sau Inter Milano (câte 25).
Pe primele trei poziţii se află, în ordine, Ajax Amsterdam (85 jucători), urmat de Benfica Lisabona (73 jucători) şi Dinamo Kiev (72 jucători).
Foto: farulconstanta.com
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei