George Cosac: "Antrenorii de tenis consideră că nu mai au nimic de învăţat"

de Mircea GHIȚĂ Joi, 16 Noiembrie 2023 176
Tenisul românesc nu duce lipsă de tehnicieni, dar antrenorii se mulţumesc cu puţin. Problema cea mare a celor care activează în această ramură este autosuficienţa şi lipsa de implicare în ceea ce înseamnă perfecţionare, consideră preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.
Conducerea federaţiei a chemat anul trecut la Bucureşti unul dintre cei mai renumiţi teoreticieni pentru a ţine un curs, dar a avut surpriza ca în sală să asiste foarte puţini antrenori români. Consideră că nu mai au nimic de învăţat, spune Cosac.
„Eu zic că avem o problemă a antrenorilor în tenisul românesc şi asta vine datorită faptului că nu sunt pasionaţi pentru a trece la un nivel superior, de a studia şi de a deveni mai performanţi. Cel mai simplu exemplu este faptul că anul trecut noi l-am invitat pe Miguel Crespo, un foarte apreciat antrenor, cu foarte multe cărţi scrise, din cadrul departamentului de dezvoltare al Federaţiei Internaţionale de Tenis, şi au venit foarte puţini antrenori. Faptul că ei consideră că nu mai au nimic de învăţat, dar din păcate sunt departe de ceea ce înseamnă antrenorul de astăzi, face să avem şi această gaură majoră în rândul antrenorilor. Faptul că ei se mulţumesc cu puţin”, a declarat Cosac.
Federaţia Română de Tenis încearcă introducerea unei licenţe obligatorii pe care să o deţină toţi antrenorii, numai că specificul disciplinei îngreunează şi aplicarea unor sancţiuni în cazul în care regula nu ar fi respectată.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei