Google a prezis „din greșeală” finalistele Cupei Mondiale din Qatar

de Cuget Liber Luni, 05 Decembrie 2022 153
Tipsterii care muncesc din greu analizând meciurile pentru a da ponturi Campionatul Mondial de Fotbal 2022 pot să ia o pauză. Finala Cupei Mondiale din Qatar este deja stabilită. Desigur, glumim, dar gluma este bazată pe o întâmplare reală.
Cine a căutat pe Google „Lusail stadium events” a putut citi că pe 18 decembrie, în ziua marii finale, pe arena din Doha va avea loc partida dintre Brazilia și Franța. Cei de la „AtaqueFutbolero” au făcut o captură de ecran și au postat-o pe contul de Twitter.
Adepții teoriei conspirației sunt convinși că turneul final este deja jucat și că rezultatele sunt manipulate de mafia pariurilor. Două scoruri înregistrate în prima rundă a fazei grupelor le dau apă la moară: Argentina a condus-o la pauză pe Arabia Saudită, apoi a pierdut (1-2), iar Germania a fost și ea în avantaj pe tabela de marcaj după 45 de minute, dar a fost învinsă în cele din urmă de Japonia (1-2). Așadar, două cazuri clasice de 1 pauză/2 final. Și ce cote erau pentru ca saudiții și japonezii să câștige din urmă!

„Nu există suficiente informații fiabile online despre un anumit subiect”



Cei de la Google au ținut, însă, să infirme că ar fi avut „informații din interior”, anunțând că este vorba de o eroare a sistemului. Reprezentanții companiei au spus că vor rezolva problema și i-au rugat pe utilizatori să anunțe de fiecare dată când descoperă conținut de calitate slabă.
Pandu Nayak, vicepreședintele departamentului de Căutare de la Google, consideră că formularul pus la dispoziția utilizatorilor va consolida alfabetizarea media și va combate dezinformarea la nivel mondial. „Uneori, interesul pentru un subiect de știri de ultimă oră călătorește mai repede decât faptele sau nu există suficiente informații fiabile online despre un anumit subiect”, a spus Nayak, continuând: „Afișăm recomandări de conținut în situațiile în care un subiect evoluează rapid, indicând faptul că ar fi mai bine să verificați mai târziu, când sunt disponibile mai multe surse”.
Franța și Brazilia s-au întâlnit în finala ediției din 1998 a Cupei Mondiale, care a fost găzduită chiar de francezi. „Cocoșul galic” s-a impus cu 3-0, prin golurile marcate de Zinedine Zidane (minutele 27 și 45) și Emmanuel Petit (minutul 90). Naționala antrenată atunci de Aimé Jacquet a terminat meciul în inferioritate numerică, Marcel Desailly fiind eliminat în minutul 68.
Cele două echipe se pot întâlni și în finala Cupei Mondiale din 2022, întrucât vin din jumătăți de tablou diferite. În mod normal, Brazilia va câștiga grupa G, adversarii potențiali până în ultimul act fiind Uruguay (optimi de finală), Spania (sferturi de finală) și rivala „de moarte” Argentina (în semifinală). La rândul ei, Franța ar trebui să termine pe primul loc în grupa D, iar în drumul spre finală le poate întâlni pe Polonia (optimi de finală), Anglia (sferturi de finală) și Portugalia (semifinale). De altfel, la casele de pariuri, Brazilia este favorita principală la câștigarea Mondialului, iar Franța este favorita numărul doi, după ce Argentina și-a dovedit limitele în primul meci (1-2 cu Arabia Saudită).
Rămâne de văzut dacă Google, care le știe pe toate, a avut dreptate și în privința finalei CM 2022. Din păcate pentru pariori, nu a fost anunțată și câștigătoarea trofeului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei