Maratonul Nisipului 2023 are o nouă locaţie de start: plaja Zoom Beach din Constanţa

de Sorin MIHALACHE Joi, 27 Aprilie 2023 7746
Maratonul Nisipului revine şi în acest an cu o nouă ediţie, numită INFINITRUN, care va avea loc pe 29 aprilie 2023. Locul de start va fi plaja Zoom Beach, iar participanţii vor avea parte de patru curse competitive: maraton (42 km), semimaraton (21 km), cros (10 km), cursa populară (5 km), precum şi două curse destinate copiilor: Family Run şi cursa specială „Campionii Şcolii”.
Ridicarea kiturilor de concurs pentru toate cursele va avea loc joi, 27 aprilie, şi vineri, 28 aprilie, între orele 10.00-21.00, în Vivo! Constanţa - zona Food Court.
Cursele competitive au programat startul la ora 10.00, cursa „Family Run” începe la ora 11.00, iar cursa „Campionii Şcolii”, la ora 12.00. În ceea ce priveşte distanţele de alergat pentru „Campionii Şcolii”, acestea sunt următoarele: categoria de vârstă 5-6 ani - 200 de metri, pentru 7-8 ani - 300 de metri, pentru 9-10 ani - 400 de metri, pentru 11-12 ani - 600 de metri, iar pentru 13-15 ani - 800 de metri.
Cursa „Campionii Şcolii” este o competiţie individuală, organizată pe categorii de vârstă, prin care organizatorii îşi propun să relanseze sportul la nivel de şcoală primară şi gimnazială şi să dezvolte spiritul competiţional, precum şi obiceiul copiilor de a participa la astfel de competiţii. Un alt obiectiv este acela de a dota şcolile participante cu materiale sportive prin rambursarea a 20 de lei din contribuţia de participare de 40 de lei. Diferenţa este alocată pentru cheltuielile organizatorice (număr de concurs, tricou personalizat, medalie finisher şi chip electronic de cronometraj pentru fiecare participant). Prima şcoală care va avea cei mai mulţi participanţi în cursă (copii care vor lua startul) va fi premiată cu articole sportive din suma colectată.
Cursa „Family Run” este o cursă în echipă, cu 2-5 membri, care se va desfăşura pe distanţa de aproximativ 1 km şi a cărei contribuţie de participare (40 de lei/participant) este destinată să sprijine proiectul „Circuitul Încrederii şi Speranţei”. Acesta presupune ca echipe mixte ale Asociaţiei „Dăruieşte Aripi” şi personalul medical specializat al secţiei de onco-hematologie pediatrică de la Constanţa să se deplaseze la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea pentru procedurile care se pot efectua acasă în aceleaşi condiţii sau chiar mai bune decât cele din spital.
Înscrierile, până pe 28 aprilie
Înscrierile la curse se mai pot face doar în Vivo! Constanţa, până cel târziu în data de 28 aprilie sau până la completarea numărului maxim de locuri disponibile. În ziua competiţiei nu se vor face înregistrări în zona de start!
„Maratonul Nisipului 2023 INFINITRUN este un eveniment sportiv important pentru Constanţa şi regiunea Dobrogea, care încurajează practicarea sportului şi dezvoltarea unui stil de viaţă sănătos.
Ediţia a opta a acestui eveniment sportiv va fi una specială, cu patru curse competitive şi două curse speciale, continuăm aşadar tradiţia cu un program bogat în activităţi sportive. Cursa «Campionii Şcolii» este o oportunitate unică de a încuraja copiii să îşi dezvolte spiritul competiţional şi de a promova sportul în rândul şcolarilor din zona noastră. Totodată, cursa «Family Run» va fi o ocazie deosebită pentru toţi cei care doresc să se implice într-o cauză nobilă, sprijinind proiectul «Circuitul Încrederii şi Speranţei» al Asociaţiei «Dăruieşte Aripi».
Am pregătit totul pentru a oferi participanţilor o experienţă unică de alergare, plină de energie, soare şi zâmbete. Suntem bucuroşi să vedem că numărul de înscrieri este în creştere şi ne dorim să creăm o comunitate puternică şi unită în jurul acestui eveniment sportiv”, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sportive SanaSport, organizatorul evenimentului. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei