Ministerul Sportului / Primul draft al Strategiei Naționale pentru Sport, prezentat federațiilor sportive și COSR

de Sorin MIHALACHE Luni, 25 Aprilie 2022 165
Ministerul Sportului a prezentat primul draft al Strategiei Naționale pentru Sport către reprezentanții federațiilor sportive naționale, precum și către cei ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român și ai Comitetului Național Paralimpic.
Documentul este rezultatul muncii de sinteză a tuturor materialelor rezultate în cadrul procesului de analiză statistică, dar mai ales de consultare a principalilor actori ai acestui domeniu. Aproximativ 500 de persoane, reprezentând câteva zeci de organizații, au participat la consultările din ultimele luni, ideile și soluțiile emanate fiind extrase și centralizate sub forma unui document strategic sintetic, bazat pe o documentare extrem de complexă. Acesta a fost construit pe câteva paliere: viziune, pericole strategice, factori strategici cheie, domenii strategice de dezvoltare și obiective strategice, folosind, ca modele de studiu, și exemple de bune practici din alte țări.
„Sper să avem alături cât mai mulți jucători din acest domeniu, pentru a avea forța de a determina schimbarea, dar și de a implementa obiectivele strategice. Ține de noi toți să demonstrăm că sportul nu este doar important, ci și unit și puternic. Strategia Națională pentru Sport va fi rezultatul unui efort colectiv, în care va trebui să investim în continuare bune intenții, susținere și colaborare pentru a face din sport o prioritate națională”, a transmis ministrul Sportului, Eduard Novak.
Foto: Facebook / Ministerul Sportului 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei