Noua senzație a gimnasticii românești: Are 15 ani și a câștigat 4 medalii de aur la Campionatul European de Gimnastică Ritmică

de Madalina PETRESCU Vineri, 24 Mai 2024 1718
O gimnastă româncă de 15 ani a uimit Europa. A câștigat patru medalii de aur în două zile de concurs la Campionatul European de Gimnastică Ritmică de la Budapesta. Senzație a făcut și echipa României care este noua Campioană Europeană la junioare.

Cea mai valoroasă sportivă de la Campionatele Europene de Gimnastică ritmică pentru junioare, Amalia Lică, nu se aștepta să câștige patru medalii.

Amalia Lică: “Nu neapărat că mă așteptam la aur, dar îmi doream și m-am dus cu gândul la acest concurs să mă simt bine și să mă distrez pentru că am făcut la antrenament tot ce se putea face ca să ajungem la acest concurs și să fie totul bine și nu mă așteptam bineînțeles să iau atâtea medalii, dar sunt binevenite”.

Amalia a obținut aurul la proba cu echipe alături de colega Lisa Garac, de doar 13 ani.

După prima zi de competiții, Amalia a câștigat alte trei medalii de aur, la cerc, măciuci şi panglică, ajungând cvadruplă campioană europeană de junioare.

Antrenată de Adriana Mitroi, Amalia Lică are 15 ani și face gimnastică ritmică de aproape 10 ani, iar visul este să fie campioană și la seniori, notează digi24.ro

Amalia Lică: „În momentul de față o să începem pregătirea pentru seniorat pentru că la anul o să intru și eu la senioare și sper să fie la fel de bine cât a fost și la zi junioare, să reușesc să mă fac văzută și la senioare. Visul meu este să particip la olimpiada din 2028”.

Amalia a cunoscut succesul și în urmă cu doi ani, când a luat o medalie de aur și una de bronz la Campionatul European de la Tel Aviv.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei