REALES PREȘEDINTE AL FIFA. Primul mesaj al lui Blatter, la începutul celui de-al cincilea mandat

de Cuget Liber Sâmbătă, 30 Mai 2015 118
Elvețianul Joseph Blatter, la 79 ani, a fost reales ca președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), după ce prințul iordanian Ali bin Al Hussein s-a retras înaintea celui de-al doilea al alegerilor desfășurate vineri la Zurich, în cadrul Congresului forului mondial.

În primul tur, Joseph Blatter a obținut 133 de voturi, în timp ce singurul său contracandidat, prințul Ali bin Al Hussein, a strâns 73 de voturi. În aceste condiții, turul doi era obligatoriu.
"Vă mulțumesc pentru că m-ați acceptat pentru următorii patru ani. Voi fi comandantul acestui vapor care este FIFA. Îl vom aduce din nou pe linia cea dreaptă... Avem nevoie în comitetul executiv de femei, de doamne...Sunt încrezător că Dumnezeu, Allah, sau cum se mai numește El, ne va ajuta să readucem pe direcția cea bună această organizație. La finalul mandatului meu voi preda FIFA succesorului. Va fi o organizație robustă. Vă iubesc. Îmi iubesc jobul. Nu sunt perfect, nimeni nu e. Mergem împreună. Haide, FIFA! Hai, FIFA", a spus Blatter, citat de romanialibera.ro
"Au fost distribuite 209 buletine, 206 au fost valide, era nevoie de 140 de voturi pentru a fi ales în primul tur, va exista deci un al doilea tur", a explicat Issa Hayatou, vicepreședinte FIFA, responsabil cu procedura electorală. Blatter se află la al cincilea mandat în fruntea FIFA, după ce a fost ales prima oară în 1998, scrie Agerpres.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei