România participă cu 11 sportivi la Europenele de scrimă de la Basel

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 18 Iunie 2024 115
România a deplasat o delegaţie de 11 sportivi, cinci la masculin şi şase la feminin, la Campionatele Europene de scrimă pentru seniori de la Basel (Elveţia), care au loc în perioada 18-23 iunie, iar obiectivul este clasarea pe unul din locurile 4-6.
Lotul României este compus din Răzvan Ursachi (sabie), Radu Niţu (sabie), Matei Cîdu (sabie), George Dragomir (sabie), Vlad Covaliu (sabie), însoţiţi de antrenorul Alin Badea, Mălina Călugăreanu (floretă), singura reprezentantă a scrimei româneşti la JO de la Paris, Emilia Corbu (floretă), Anca Săveanu (floretă), Andreea Dincă (floretă), antrenor Florin Gheorghe, Alexandra Predescu (spadă) şi Emma Şonţ (spadă), antrenor Iulian Bratu.
În prima zi a competiţiei, marţi 18 iunie, au loc preliminarii şi finale la spadă feminin individual respectiv floretă masculin individual. Miercuri sunt prevăzute preliminarii şi finale la floretă feminin individual şi sabie masculin. Joi se desfăşoară preliminarii şi finale la spadă masculin şi la sabie feminin individual. Vineri se desfăşoară primele concursuri pe echipe, la spadă feminin şi floretă masculin.
Sâmbătă sunt programate calificări şi finale pe echipe la spadă masculin şi sabie feminin. Duminică, în ultima zi, sunt prevăzute calificări şi finale pe echipe la spadă feminin şi sabie masculin.
În 2023, la Jocurile Europene, Ilinca Pantiş a obţinut argintul la sabie, iar Mălina Călugăreanu a cucerit bronzul la floretă, dar la Europene individuale de la Plovdiv (Bulgaria), cel mai bun rezultat a fost locul 11 ocupat de George Dragomir la sabie masculin.
Taguri

Comentează știrea

Eori
Duminica, 23 iunie

Lumea Ar Trebuii Să Înțeleagă Un Lucru, Că" Nu La Toți Oamenii Și Copii Le Place Sportul !???????????????????? Pentru Că" Sunt Oameni Și Copii Pe Lumea Asta, Care Nu Vor Să Audă De Sport Nici-o Dată????????????????????: https://youtu.be/WeoJ0z_KUDM?si=U2Z024luD-8VCsFi Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei