APIA primeşte cereri de finanţare pentru schema de ajutor de stat „Silvo-mediu şi climă”

de Sorin MIHALACHE Marţi, 18 Iunie 2024 137
Începând de luni, 17 iunie, potenţialii beneficiari pot depuse cererile de finanţare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu şi climă”, sesiunea 1/2024, aferentă Intervenţiei DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 - 2020, se arată într-un comunicat de presă transmis de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
„În conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 115/2024, cererile de finanţare se vor depune la centrele APIA, până la data de 13 septembrie 2024, ora 14.30.
Alocarea financiară pentru sesiunea 1/2024 este de 75.850.112 euro.
„Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat «Silvo-mediu şi climă» se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (hectar), proprietarilor (inclusiv unităţilor administrativ teritoriale) de păduri din Fondul Forestier Naţional, în baza unui angajament încheiat pentru o perioadă de cinci ani şi vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat.
Intensitatea sprijinului public nerambursabil acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 100%”, au explicat reprezentanţii APIA.
Proprietarii de terenuri forestiere care deţin suprafeţe mai mici şi/sau care nu îndeplinesc condiţiile de accesare se pot asocia pentru a aplica în cadrul schemei de ajutor de stat. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei