Rubin Carter, pugilistul care a petrecut 20 de ani în închisoare nevinovat, a încetat din viață

de Cuget Liber Marţi, 22 Aprilie 2014 79
Fostul pugilist Rubin "Hurricane" Carter, care a petrecut aproape 20 de ani în închisoare nevinovat, fiind acuzat de uciderea a trei persoane, a încetat din viață, duminică, la Toronto, a anunțat o asociație pe care a condus-o fostul sportiv.

Deși a negat acuzațiile la adresa sa, sportivul de culoare Rubin Carter a fost condamnat de două ori, în 1967 și 1976 pentru uciderea a trei persoane albe într-un bar din New Jersey, în 1966. Un juriu din care nu a făcut parte nicio persoană de culoare a pronunțat pedeapsa în cazul său și a altui acuzat, John Artis. Acesta din urmă a fost alături de Carter până la final și a declarat pentru presa internațională că fostul pugilist, care suferea de cancer la prostată, a murit la vârsta de 76 de ani, în locuința sa din Toronto.

Carter a fost eliberat din închisoare în 1985, la peste 19 ani de la încarcerare, când un judecător federal a anulat a doua condamnare ca fiind bazată pe rasism. "Hurricane" Carter și-a încheiat cariera sportivă în momentul în care a fost arestat, scrie Mediafax.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei