Campionatul Național individual de șah Șah-mat la Sărata Monteoru

de Sorin MIHALACHE Vineri, 24 Februarie 2012 1221
Cele mai importante cluburi de șah din România au găsit resursele necesare pentru a-și trimite reprezentanții la Campionatul Național individual, desfășurat la Sărata Monteoru (jud. Buzău).
120 de jucători au înfruntat zăpezi uriașe și un ger cumplit, hotărâți să nu rateze cea mai mare competiție șahistă internă.
După lupte dârze, titlul de campion al României a revenit pe deplin meritat lui Vladislav Nevednichy (Luxten Timișoara; 8,5 p), urmat, cu același punctaj, de Levente Vajda (Apa Nova București) și Marius Manolache (Medicina Timișoara).
Produs al școlii de șah din fostul spațiu sovietic, V. Nevednichy s-a stabilit de mai mulți ani în România, după căsătoria cu o jucătoare de șah din țara noastră. Tatăl său este, de asemenea, șahist de performanță, ei fiind o familie de șahiști.
Printre cei 120 de participanți, s-au aflat și patru jucători din județul Constanța, legitimați la cluburile Callatis Mangalia, Sissa Constanța și Victoria Techirghiol. Acuzând unele probleme de sănătate, Grigore Roșca n-a putut evita subsolul clasamentului. Evoluție dezamăgitoare a avut și Antonio Rușa (4,5 p), care a jucat neinspirat și pasiv. Tânăra speranță constănțeană George Mălureanu a confirmat așteptările, totalizând 6,5 p, la fel ca și Cicerone Spulber, care a demonstrat că rămâne încă un jucător redutabil, luptând de la egal la egal cu șahiștii profesioniști.
Iată și rezultatele ultimei runde: V. Nevednichy (Timișoara) - A. Teodor (Timișoara) 1-0, C. Spulber (Constanța) - S. Manole (Ploiești) 1-0, L. Gilea (Galați) - G. Mălureanu (Constanța) remiză, A. Chivulescu (Ploiești) - A. Rușa (Constanța) 0-1.
v v v
În întrecerea feminină, s-a impus veșnic tânăra Cristina Foișor, de la Luxten Timișoara, cu 6,5 p, care a depășit-o în clasament pe fiica sa, Veronica Foișor, cu jumătate de punct.
Taguri

Comentează știrea

nebunul
24 februarie 2012
sah

Bravo constantenilor! Bafta, in viitor! P.S.-poza e facuta la turneu? pot sa o folosesc si eu?

somnambula
24 februarie 2012
sah

cei 120 de jucatori au infruntat zapezi uriase si un ger cumplit doar pentru sah? Care a fost premiul? Miza, bre, miza?

pionul
24 februarie 2012
sah

sahul este un sport frumos si unul dintre cele mai cunoscute jocuri din lume, cu o istorie foarte indelungata. ar putea fi introdus in programa scolara. de ce nu?

je
24 februarie 2012
sah

cand lumea murea in troiene chiulangii astia jucau sah. nu era frumos ca oremiile obtinute sa la doneze la sinistrati? inca ceva, cel mai bine clasat a fost Malureanu - locul 28, asa ca mai usor cu termenul de jucatori redutabili. premiile au fost pt loc.1-15, de la 4.000 la 100 lei. pt cei cu coeficientul ELO sub 2200 si 2000 sau mai acordat cate 5-6 premii.

Dan
24 februarie 2012
sah

maestrii Zaim si Kutnik de ce nu a jucat?

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei