Simona Halep urcă în clasamentul WTA

de Mircea GHIȚĂ Luni, 06 Mai 2024 246
WTA a actualizat clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis, iar Simona Halep a primit surprinzătoarea veste că a urcat pe un loc superior, în ciuda faptului că nu a mai jucat un meci din data de 19 martie 2024. Atunci, constănțeanca a fost învinsă în runda inaugurală de la Miami Open, scor 6-1, 4-6, 3-6 de iberica Paula Badosa.
Simona Halep, fost lider mondial și dublă câștigătoare de Grand Slam, a urcat o poziție în clasamentul WTA, până pe 1049. Vestea este surprinzătoare, având în vedere că Halep nu a mai jucat un meci oficial din data de 19 martie, atunci când a pierdut cu Paula Badosa în runda inaugurală de la Miami Open. Simona are tot 10 puncte WTA în clasament, însă își poate îmbunătăți statistica odată cu turneul Trophee Clarins, de la Paris, unde e așteptată să revină în perioada 13 – 19 mai.
Dintre jucătoarele de top ale României, cel mai spectaculos salt l-a avut Jaqueline Cristian, care a urcat cinci poziții, până pe 68 WTA, cu 983 de puncte. Această reușită a fost posibilă datorită prestațiilor de la Madrid, unde Jaqueline a obținut două victorii în calificări și alte două pe tabloul principal. Ea a fost eliminată în turul 3, scor 6-3, 4-6, 1-6 de Danielle Collins.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei