Tricolorii înfruntă Olanda la EURO 2024. Iordănescu: „Ne întoarcem smeriţi la muncă, vom da totul pe teren!”

de Sorin MIHALACHE Joi, 27 Iunie 2024 192
Tricolorii se pregătesc pentru un duel de zile mari la EURO 2024. Naţionala de fotbal a României va înfrunta reprezentativa Olandei în optimile de finală ale competiţiei găzduite de Germania, meci care va avea loc în data de 2 iulie, pe „Football Arena” din Munchen, de la ora 19.00.
România s-a calificat de o manieră spectaculoasă în optimile de finală ale EURO 2024, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), ultima partidă din grupă, cu Slovacia. Portarul Florin Niţă a fost omul meciului, cu intervenţii providenţiale, în timp ce Răzvan Marin a transformat cu sângele rece penalty-ul obţinut de Ianis Hagi.
O remiză graţie căreia tricolorii au terminat Grupa E pe prima poziţie, însă în optimi vor avea parte de un adversar de alt calibru: Olanda, ocupantă a locului trei în Grupa D.
După fireasca explozie de bucurie şi entuziasm, selecţionerul Edward Iordănescu a transmis că tricolorii se întorc smeriţi la muncă, deoarece urmează o confruntare foarte grea.
„Aşa cum eu şi jucătorii suntem mândri şi vom rămâne mândri totdeauna de românii care ne susţin, devenind un exemplu inegalabil la EURO 2024, eu şi românii trebuie să fim mândri de jucătorii noştri. Şi suntem! Cuvintele sunt prea puţine pentru felicitările şi recunoştinţa mea faţă de efortul şi sacrificiile lor. Ne-au ajutat să ajungem aici principiile şi valorile noastre, aşadar de azi trebuie să revenim la ele! Ne-am bucurat o seară, ne întoarcem smeriţi la muncă! Pentru că ne aşteaptă un duel fantastic de greu. O ştim toţi. Dar la fel de bine ştim toţi că un lucru îl facem mereu: dăm totul! Doar aşa copiii României de azi şi de mâine vor păstra acest model şi vor creşte cu iubire de ţară, prin disciplina muncii şi în credinţa că nimeni nu poate pune limite pe drumul lor. Ca să primeşti tot trebuie, înainte de orice, să dai tot”, a declarat Iordănescu.
„De foarte multă vreme, românii n-au mai fost uniţi într-o asemenea măsură de o stare de bucurie ca acum. Iar faptul că echipa naţională a reuşit acest lucru înseamnă cea mai preţioasă răsplată pentru noi şi obligaţia de a continua cel puţin la fel pe drumul nostru, împreună. N-am crezut vreodată că voi ajunge în ziua în care să trăiesc bucuria unei performanţe mai mult în sufletul suporterilor decât în sufletul meu. Acum este pentru prima oară, iar sentimentul e copleşitor”, a adăugat selecţionerul.
Foarte puţine bilete pentru suporterii români
Suporterii români au rezervate 7.000 de bilete pentru meciul cu Olanda, însă Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că negociază cu UEFA pentru dublarea numărului de tichete.
„Federaţia Română de Fotbal anunţă procedura de achiziţie a biletelor pentru meciul din optimile de finală de la EURO 2024, România - Ţările de Jos. Conform regulamentului, fanii români au rezervate pentru acest meci 7.000 de bilete. Totuşi, Federaţia Română de Fotbal a demarat un dialog cu UEFA şi încearcă să obţină dublarea acestui număr”, se menţionează pe site-ul oficial al FRF.
În perioada imediat următoare, cei care au cumpărat bilete la cel puţin un meci din cadrul grupelor vor primi un email de înştiinţare de la UEFA cu posibilitatea de a cumpăra până la patru bilete, orice categorie. Ulterior, aceştia vor avea la dispoziţie până la 24 de ore să achiziţioneze biletele.
Tichetele ce vor rămâne disponibile, dacă va mai fi cazul, vor putea fi achiziţionate apoi direct de pe site-ul de ticketing UEFA.
Programul complet al optimilor
În urma rezultatelor de miercuri, dintre echipele clasate pe locul al treilea în grupe au ratat calificarea Ungaria (trei puncte) şi Croaţia (două puncte).
Iată programul complet al optimilor de finală: sâmbătă, 29 iunie: Elveţia - Italia (Berlin, ora 19.00), Germania - Danemarca (Dortmund, ora 22.00), duminică, 30 iunie: Anglia - Slovacia (Gelsenkirchen, ora 19.00), Spania - Georgia (Koln, ora 22.00), luni, 1 iulie: Franţa - Belgia (Dusseldorf, ora 19.00), Portugalia - Slovenia (Frankfurt, ora 22.00); marţi, 2 iulie: România - Olanda (Munchen, ora 19.00), Austria - Turcia (Leipzig, ora 22.00). 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei