Administrator trimis în judecată pentru evaziune fiscală

288
Lucrătorii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi au finalizat urmărirea penală față de administratorul unei societăți comerciale din Constanța, propunând întocmirea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Cel în cauză, în perioada 2005 - 2008, desfășurând activități comerciale de achiziție deșeuri metalice de la persoane fizice și juridice, a reținut taxa la fondul de mediu în cuantum de 3%, reprezentând taxă cu reținere la sursă, fără a o vira în termenele prevăzute de lege.
Mai mult decât atât, acesta a evidențiat în declarațiile depuse, parțial, obligațiile de plată la bugetul de stat reprezentând taxe și impozite cu reținere la sursă.
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este în sumă totală de 94.422 lei, acesta fiind recuperat în procent de 35%, prin achitarea sumei de 32.278 lei către Administrația Fondului de Mediu, de către cel în cauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7336 secunde