ANAF va pune poprire pe conturile bancare ale Realitatea Media

326
Printr-un comunicat de presă, Agenția Națională de Administrare Fiscală face precizări referitoare la executarea silită a conturilor trustului Realitatea Media.
"SC Realitatea Media SA înregistra la data de 28.02.2011 datorii către bugetul general consolidat de peste 4 milioane lei (aproximativ 1 milion de euro), ca urmare a neplății impozitelor și taxelor, în principal a impozitelor cu reținere la sursă pentru salariații săi, respectiv contribuțiile la asigurările sociale, impozit pe venit, șomaj și sănătate. Astfel ANAF, pentru recuperarea acestor datorii, a introdus societatea Realitatea Media SA în procedura de executare silită, următorul pas după somarea companiei fiind instituirea de poprire asupra conturilor bancare ale acesteia.
Referitor la afirmația făcută de conducerea Realitatea Media SA postată pe site-ul www.realitatea.net, care susține că " ANAF a blocat conturile companiei deși există un protocol de eșalonare a datoriilor, care a fost ignorat după seria de emisiuni legate de activitatea ANAF", ANAF precizează că un asemenea "protocol" nu putea fi încheiat întrucât la această dată nu există un act normativ care să reglementeze posibilitatea legală de acordare a unei amânări sau eșalonări la plată a obligațiilor restante ale oricărui agent economic. Toate măsurile de executare silită au fost luate în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală, OG 92/2003, și în limita datoriilor restante neachitate de către S.C. Realitatea Media S.A. Orice altă afirmație venită din partea S.C. Realitatea Media S.A. nu face altceva decât să abată atenția de la problema reală pe care o are, și anume neplata datoriilor către bugetul de stat.
În ceea ce privește acuzațiile făcute de societate cum că aceste popriri de conturi sunt urmare a "seriei de emisiuni legate de activitatea ANAF", Agenția Națională de Administrare Fiscală precizează că nu au nicio legătură. De altfel, pentru acuzațiile defăimătoare, repetate, făcute în ultima perioadă de timp la adresa ANAF și a conducerii sale, în cadrul emisiunilor atât ale postului Realitatea TV, dar și ale postului de televiziune Antena 3, ANAF a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului încă de la începutul lunii martie a.c., pentru luarea măsurilor ce se impun".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5452 secunde