Angajații de la Biobază sunt acuzați că ucid câinii într-un mod barbar

422
Ofițerii Secției 5 Poliție și inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Constanța au descins, în această dimineață, în biobaza administrată de SC Alfmod SA, unde sunt ținuți câinii maidanezi strânși de pe străzile municipiului Constanța. Descinderea a fost urmarea unei sesizări depuse de asociația Save the Dogs, care a reclamat faptul că animalele sunt ucise într-un mod barbar, în chinuri groaznice.
Laurențiu Vasilescu, reprezentantul asociației, a afirmat că voluntarii organizației au filmat, la primele ore ale dimineții, cum angajații biobazei prindeau câinii cu lasouri și clești, îi trăgeau spre marginea cuștilor, iar un medic veterinar îi injecta cu o substanță letală, moartea fiind în chinuri. "Ce am văzut în această dimineață este teribil. Ce am simțit și am auzit, căci în momentul în care li se face injecția letală, câinii simt o durere teribilă și urlă", a exclamat și Paula Lazarini, membră a asociației.
Administratorul Alfmob, Mihai Puretea, a declarat că au fost, într-adevăr, eutanasiați 76 de câini, dar procedurile au fost conform normelor legale: câinii sufereau de boli incurabile, iar eutanasierea s-a făcut respectând legea.
La rândul lor, polițiștii au afirmat că documentele găsite la biobază arată că s-a respectat legea. Mai rămâne ca inspectorii DSV să analizeze cadavrele câinilor, pentru a stabili dacă modalitatea eutanasierii a fost corectă și dacă animalele sufereau, într-adevăr, de boli incurabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.698 secunde