Concurs Doi marinari români au fost răpiți de pirații somalezi în Golful Aden

425

Articole de la același autor

Doi marinari români, aflați pe o navă sub pavilion grecesc, au fost răpiți de pirații somalezi în Golful Aden, a anunțat azi Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului liber al Navigatorilor.
Potrivit lui Mihălcioiu, unul dintre marinari este din Constanța, iar cel de-al doilea, care este și căpitanul navei, este din Brașov.
"Din păcate, pe 22 februarie, o navă sub pavilion Grecia, la bordul căreia se aflau și doi navigatori români, căpitanul și un fitter, a fost capturată de pirații somalezi în Golful Aden", a declarat liderul Sindicatului liber al Navigatorilor.
Din primele informații, se pare că nava nu se afla pe culoarul de securitate, păzit de navele de război NATO. "Nu se știe dacă nava era pe culoarul de securitate, dar din informațiile noastre se pare că nu era. Ne întrebăm de ce nu era pe acel culoar, pentru că este știut că zona nu este sigură din cauza piraților. Există un singur culoar păzit cu nave de război și acela este sigur, navele au protecție", a declarat Adrian Mihălcioiu, care a precizat că, în momentul de față, Sindicatul Liber al Navigatorilor nu poate face nimic pentru cei doi marinari.
"Este responsabilitatea companiei, a autorităților din țara de pavilion a navei, a Guvernelor de care aparțin ca naționalitate marinarii de la bord. Noi nu avem ce să facem acum. Este treaba autorităților", a precizat Mihălcioiu.
Liderul de sindicat a mai declarat că în astfel de situații, armatorul este nevoit să plătească o răscumpărare pentru ca pirații să elibereze nava și echipajul.
Alături de cei doi marinari români, din echipaj mai fac parte 19 filipinezi și un ucrainean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.56 secunde