DOWNLOAD / Deputatul Dan-Radu Zătreanu supune dezbaterii publice proiectul de lege pentru Peninsula Constanței

528
DESCARCĂ PROIECTUL DE LEGE CU PRIVIRE LA CONSTITUIREA REZERVAȚIEI ARHEOLOGICE ȘI TURISTICE PENINSULA CONSTANȚEI



Deputatul Dan-Radu Zătreanu a finalizat proiectul de Lege cu privire la constituirea Rezervației arheologice și turistice Peninsula Constanței, parlamentarul fiind unul dintre susținătorii și semnatarii petiției lansate de ziarul Cuget Liber pentru salvarea zonei peninsulare.
În urmă cu câteva ore, el a postat varianta inițiativei legislative pe pagina grupului "Salvați Zona Peninsulară Constanța", grup creat de Cuget Liber pe platforma Facebook, supunând proiectul dezbaterii publice.
El susține constituirea Rezervației arheologice și turistice Peninsula Constanței, "având în vedere starea înaintată de degradare în care se află o mare parte din monumentele istorice din Peninsula Constanței, valoroase prin dăinuirea lor în timp, prin unicitate, prin stilurile arhitectonice diverse și modalitățile artistice înaintate în perioada realizării lor, precum și cerința protejării acestor neprețuite creații ale geniului uman", așa cum se precizează la art. 1.
De asemenea, la art. 2, se menționează că "prin rezervație arheologică și turistică, în sensul prezentei legi, se înțelege teritoriul cuprins între Faleza Cazinoului, Poarta 1, Faleza Portului Tomis, Faleza plajei Modern, Bulevardul Ferdinand, până la strada Atelierelor, Strada Traian și Bulevardul Marinarilor, inclusiv terenurile aflate permanent sub ape, siturile arheologice, imobilele de mare valoare istorică, artistică și culturală incluse în Lista monumentelor istorice publicată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, obiectivele turistice de interes național și internațional din această zonă".
Mai multe detalii veți putea citi în ediția de mâine a ziarului "Cuget Liber".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8697 secunde