Concurs Guvernul va debloca unele posturi din agențiile de fonduri europene și din sistemul sanitar

861

Articole de la același autor

Guvernul dă undă verde angajărilor la stat, informează Realitatea.net. Mai întâi vor fi deblocate o sută de posturi în agențiile care gestionează fonduri europene. Decizia ar urma să fie luată la ședința de Guvern de săptămâna viitoare. Și în sănătate, ministrul Attila Cseke pregătește un act prin care să angajeze personal.
În agențiile care gestionează fonduri europene mai multe proiecte au rămas blocate pentru că nu sunt suficienți angajați care să le evalueze.

Potrivit ministrului Muncii, Mihai Șeitan, el a cerut ca în limita a maximum o sută de posturi să se poată angaja personal.

Doar la Autoritatea de Management
pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltatarea Resurselor Umane, aflată în subordinea Ministerului Muncii, sunt 88 de posturi, dintre care doar 55 sunt ocupate.

"Nu poți să evaluezi 2.000 de proiecte cu 30 de persoane. Nu poți să rambursezi banii dacă lucrezi cu două persoane la zona financiară" a explicat liderul Blocului
Național Sindical, Dumitru Costin.

O altă variantă la care se gândesc autoritățile este transferul de personal. Și în sănătate s-ar putea face angajări. Ministrul Attila Cseke spune că în câteva săptămâni va merge în Guvern pentru a prezenta soluții de deblocare a posturilor.

"Lucrăm la un material. Le-am cerut celor din direcția de sănătate publică să ne dea posturile vacante
pentru a fi ocupate, și pe baza acestor date și informații dorim să încercăm sa găsim o soluție în Guvern pentru deblocarea unui număr de posturi" a spus ministrul Sănătății.

Potrivit sindicaliștilor, deficitul de personal medical este de 30 la sută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4953 secunde