Liderul sindical Marius Petcu, reținut pentru 24 de ore sub acuzația de luare de mită

188
Liderul sindical Marius Petcu a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită în formă continuată, și urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, informează Realitatea.net. Petcu a fost audiat mai multe ore, joi, la DNA, după ce a fost prins în flagrant luând mită 40.000 de euro.
Procurorii au dispus reținerea liderului sindical pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit DNA, în perioada 2009-2010, Marius Petcu, în calitate de președinte al Federației Sanitas, a primit de la directorul unei societăți comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20% din valoarea fiecărei situații de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuție lucrări.

Procurorii spun că respectivul contract are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educație, perfecționare și recreere - Snagov", prețul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA.

De asemenea, anchetatorii susțin că, pe 1 februarie, Petcu a primit, prin intermediar, o vilă situată în stațiunea Predeal în valoare de circa 200.000 de euro. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranșe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obținerea de către aceeași firmă a unei lucrări viitoare.

Marius Petcu a fost prins în flagrant, joi, de procurorii anticorupție, după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro, reprezentând tranșele aferente lunilor ianuarie și februarie 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9309 secunde