Ministrul Transporturilor: "Vom avea 220 de km de autostrăzi în doi ani"

230
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, joi, că anul acesta, în România, "vor intra buldozerele", iar pentru această vară este prevăzută lansarea unor proiecte privind construcția a 220 de kilometri de autostradă, care au termen de execuție în 2013, informează Realitatea.net.
"Va fi cel mai mare program de construcție de autostrăzi derulat în România. Din programele anterioare, deja sunt în derulare lucrări pe 243 de kilometri de autostradă care vor fi finalizați în următorii doi ani. Sperăm că în acest an vom reabilita circa 900 de kilometri de drumuri naționale, pentru care avem la dispoziție un miliard de euro din credit BEI", a spus Boagiu.

Aceasta a precizat că banii sunt în conturi și așteaptă doar să fie alocați, în funcție de finalizarea tronsoanelor de lucrări. "Am sesizat că există tentația de a tergiversa unele lucrări și dacă vom constata că avem parteneri care fac 'clemuri' vom rezilia contractele. Dacă nu vom investi în România va fi greu să ieșim din criză. Meseria de a face 'clemuri' este o meserie bănoasă", a precizat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a subliniat că, la CNADNR, lipsesc, de fapt, constructorii. "Am constatat că trebuie să facem drumuri cu economiști, agricultori și nu cu constructori. În ultima perioadă, CNADNR a angajat 30 de ingineri constructori și urmează să încheiem un parteneriat cu facultățile de construcții. Am decis înființarea unei entități pentru protejarea drumurilor, care se va numi Inspecția în Drumuri și va cumula forța a trei instituții: CNADNR, RAR și ARR. Ca ministru mai trag un semnal de alarmă, când lucrările la drumuri vor fi demarate, că va fi nevoie de transportul pe calea ferată, al cărui partizan sunt", a adăugat Anca Boagiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6055 secunde