Numărul infecțiilor gripale ar putea crește în următoarea perioadă, avertizează Ministerul Sănătății

1019

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății recomandă continuarea vaccinării antigripale după ce, joi, Centrul European pentru Controlul Bolilor a anunțat că unele state din sudul și vestul UE au raportat infecții gripale peste nivelurile ultimelor sezoane și că este probabilă o răspândire către țările din nord și sud.

Virusul identificat a fost asociat cu epidemii de severitate moderată în America de Nord în sezonul 2007-2008 și în unele părți ale emisferei sudice în perioada de iarnă 2008. Tipul de virus identificat este conținut în compozitia vaccinului antigripal administrat în România.

În România, numărul de infecții respiratorii și gripă se situează sub valorile maxime așteptate (calculate pe ultimele cinci sezoane neepidemice). Astfel, au fost raportate în prima săptămână din 2009 un caz clinic de gripă, 15.818 cazuri de infecții acute respiratorii superioare și 7.350 cazuri de pneumonii. Cele mai multe cazuri noi de infecții respiratorii, cât și de pneumonii s-au înregistrat la copii din grupa de vârstă 0-4 ani. Infecțiile respiratorii au fost mai frecvente în județele Iași, Botoșani, Covasna și Maramureș, iar pneumonia în județul Botoșani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6834 secunde