Concurs Putin răspunde ironic la solicitarea României de a avea un contract direct cu Gazpromul

441

Articole de la același autor

Premierul rus Vladimir Putin a răpuns ironic joi la o întrebare a corespondentului TVR la Moscova referitoare la posibilitatea ca România să încheie un contract direct cu Gazprom, eliminând intermediarii, și a propus ca România să devină intermediarul în livrarea gazului rusesc pentru Ucraina.

NewsIn prezintă traducerea completă din limba rusă a întrebării și a răspunsului, așa cum se găsesc ele în transcriptul postat pe site-ul premierului rus:

"Liviu Iurea, TVR: Știti că noi primim gaz rusesc prin intermediul unor companii intermediare? Și Bucureștiul încearcă permanenent să obțină (contracte de) livrări directe din Rusia. Cât de real ar fi aceasta? Aceasta este prima întrebare. A doua întrebare - se examinează varianta includerii României în proiectul South Stream?

Vladimir Putin: În primul rând, da, noi nu suntem împotrivă ca România să participe în proiectul South Stream. În al doilea rând, mă voi referi la întrebarea cu care ați început - companiile intermediare de pe piața românească. Președintele României a ridicat această întrebare în discuția pe care am avut-o (marți - n.r.). Suntem de acord să trecem la relații directe (de livrare a gazului) cu companiile de stat. A propos, suntem de acord să facem asta și în cazul ucrainean, suntem de acord să semnăm un contract direct cu compania de stat din Ucraina. O să vă spun un lucru surprinzător: am impresia că nu ne permit să facem asta, întrucât compania de stat din Ucraina a refuzat să accepte condițiile ce au fost puse – 250 de dolari pentru 1.000 de metri cubi. Atunci, intermediarii au spus: "Noi vom semna și vom rezolva totul". Tocmai acest fapt îmi și permite să spun că în Ucraina este prea multă corupție. Dar am și o contraofertă pentru România, care este greu de refuzat... Transmiteți, vă rog, președintelui României – tot volumul de gaz anual destinat pentru consumul Ucrainei suntem de acord să-l vindem companiei de stat din România, iar voi să-l vindeți mai departe Ucrainei...E bună oferta?...Sper c-ați consemnat!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7239 secunde