Concurs Păgubiții Vectra au mărșăluit pentru locuințele lor

876

Articole de la același autor

Aproximativ 70 de membri ai Asociației Păgubiților Vectra au organizat, în cursul acestei dimineți, un protest și un marș, pentru a atrage atenția că au trecut doi ani de când tot așteaptă să intre în posesia locuințelor pe care le-au achitat integral.
Locuințele respective au între 30 și 60 metri pătrați, sunt situate în vile noi, ridicate într-un cartier rezidențial amplasat în zona Energia - Baba Novac, iar beneficiarilor li s-a cerut un preț de 600 euro/metru pătrat. Constănțenii au plătit, în consecință, între 25.000 și 50.000 de euro, în funcție de suprafața locuinței.
Păgubiții s-au adunat pe strada Eduard Caudela, în fața sediului social al firmei City Invest - una dintre societățile din grupul Vectra, incriminată că ar fi luat banii constănțenilor dar nu le-a dat casele. "Sunt peste 300 de contracte încheiate cu acest grup, în cadrul asociației sunt peste 160 de persoane păgubite. Au fost organizate două întâlniri cu reprezentanții firmelor, la care ne-au amăgit că vor construi vilele. Nu s-a făcut însă nimic. Administratorii nu mai sunt de găsit, se prevalează de Legea 85/2006, legea insolvenței și nu ne dau locuințele", a afirmat Marian Sofronie, liderul acestei asociații.
După pichetarea sediului firmei, de unde nu a răspuns nimeni, oamenii au pornit în marș spre șantierele abandonate din cartierul Baba Novac, unde ar fi trebuit să fie casele lor.
Pe de altă parte, reprezentanții Vectra Imobiliare au remis un comunicat de presă în care arată că au început predarea locuințelor către beneficiari. "Până la această dată au fost predate 164 de apartamente, din vilele Alex, Napoli, Venezia, Eduard, Alexia și urmează și din vila Roma. Aducem la cunoștința celor interesați că lucrările de execuție continuă la imobilele Maranelo, Palermo și Monza. În prezent la aceste imobile se execută lucrări de finisaje exterioare, perioada estimată pentru predarea lor fiind noiembrie 2010 - ianuarie 2011", au arătat reprezentanții firmei imobiliare. (F.D.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6423 secunde