Premierul Boc l-a remaniat pe ministrul de Interne Dan Nica

319

Articole de la același autor

Premierul Emil Boc a anunțat, cu puțin timp în urmă, că a propus în ședința coaliției de azi, remanierea social-democratului Dan Nica, ministru de Interne și vicepremier. Motivul invocat este, conform explicațiilor lui Boc, acela că în mandatul ministrului Nica, de doar câteva luni, a crescut rata infracționalității în detrimentului liniștii și siguranței cetățeanului, dar și declarațiile pe care vicepremierul le-a făcut în week end cu privire la încercarea de fraudare a alegerilor prezidențiale. În ceea ce privește ipoteza fraudării alegerilor, prin turism electoral, lansată de ministrul Dan Nica, Emil Boc a precizat că ea nu are acoperire în realitate și reprezintă o afirmație gravă.
Totodată, primul ministru a solicitat PSD ca în termen de 24 de ore să vină cu o nouă propunere pentru conducerea Ministerului Administrației și Internelor (MAI), în conformitate cu prevederile protocolului coaliției de guvernământ. În cazul în care partenerii de guvernare social-democrați nu vor face acest lucru, a mai specificat Boc, premierul va opta pentru varianta unui interimat la conducerea MAI.
În replică, președintele PSD, Mircea Geoană a declarat că gestul remanierii nu e decât o "mutare politică" dictată atât primului ministru, cât și PD-L-ului de către președintele Traian Băsescu, "în condițiile scăderii în popularitate și în condițiile încercării evidente de a frauda alegerile". Geoană spune că Traian Băsescu i-a comandat lui Boc să îl înlocuiască pe Nica, punându-l pe Blaga în această funcție, ca interimar. Președintele PSD a convocat pentru această după amiază Consiliul național de conducere al partidului, care va decide cum va reacționa PSD la acest "atac" din partea PD-L.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.718 secunde