Protest spontan al angajaților de la IMUM Medgidia pentru neplata salariilor

351

Articole de la același autor

169 de muncitori de la uzina IMUM Medgidia au refuzat să intre în această dimineață la muncă și au protestat în fața fabricii deoarece nu și-au mai primit salariile de două luni.
Protestul spontan al salariaților s-a declanșat în momentul în care oamenii s-au prezentat la lucru și au aflat că nu își vor primi nici pe luna aceasta salariile. Liderul de sindicat, Liviu Chiriță, a spus că angajații sunt nemulțumiți că nu și-au mai primit lefurile de două luni de zile și că vor refuza să intre în uzină până ce nu li se vor plăti toți banii.
"Oamenii sunt nemulțumiți pentru neplata salariilor pe două luni de zile și de lipsa de perspectivă pentru acordarea banilor într-un interval rezonabil de timp. Oamenii nu mai pot să supraviețuiască în aceste condiții, au datorii la bănci, trebuie să-și plătească întreținerea, au copii de crescut", a declarat Liviu Chiriță.
Oamenii susțin că preferă să fie dați în șomaj sau disponibilizați cu salarii compensatorii decât să fie chemați zilnic la muncă fără să fie plătiți cu lunile. Mai mult, ei acuză conducerea IMUM că la sfârșitul anului trecut a avut o comandă de 20 de miliarde de lei vechi, însă banii aceștia nu au fost folosiți și pentru plata salariilor angajaților.
De partea cealaltă, vicepreședintele consiliului de administrație, Ibrahim Dede, spune că protestul angajaților este ilegal deoarece există deja un proces în instanță privind neplata salariilor. El a recunoscut însă că oamenii sunt neplătiți de două luni, motivând că uzina a fost grav afectată de criza economică și că nu mai există comenzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3182 secunde