Subofițerul MAp acuzat de trădare a recunoscut că a vândut secrete militare

357

Articole de la același autor

Subofițerul Firicel Achim este acuzat că ar fi sustras documente clasificate pe care le-ar fi vândut unui bulgar. Avocatul său susține însă că probele la dosar nu sunt puternice și nu dovedesc vinovăția subofițerului.
Recursul subofițerului a fost amânat astăzi pentru două zile. Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi trebuit să judece astăzi recursul lui Floricel Achim, însă procesul a fost amânat din cauza absenței avocaților.

Curtea de Apel București a emis, în 28 februarie, mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele acestora. Subofițerul acuzat de trădare este angajat al Direcției Generale de Informații a Armatei din cadrul Ministerului Apărării Naționale, au declarat, pentru NewsIn, surse apropiate anchetatorilor.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism au dispus, pe 28 februarie, punerea în mișcare a acțiunii penale si reținerea, pentru 24 de ore, a lui Floricel Achim, subofițer în cadrul Ministerului Apărării, pentru comiterea infracțiunii de trădare prin transmitere de secrete, și pentru Marinov Zikolov, cetățean străin, pentru comiterea infracțiunii de spionaj.

"În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că cei doi inculpați au folosit (dezvoltat) un sistem, în baza căruia subofițerul a procurat din cadrul unei unități militare a Ministerului Apărării, documente cu caracter militar, inclusiv din categoria celor clasificate, a căror diseminare neautorizata este de natura să pună în pericol securitatea națională si apărarea țării, pe care, ulterior le-a predat, lui Zicolov", se arată într-un comunicat remis de Parchetul General.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8825 secunde