Situația de la Fukushima rămâne gravă. Sistemele de răcire de la patru reactoare sunt în continuare oprite

163
Patru reactoare ale centralei de la Fukushima au suferit avarii grave din cauza opririi sistemelor de răcire, după cutremurul și tsunamiul devastator din 11 martie, potrivit Mediafax.
Echipele companiei TEPCO depun eforturi din 12 martie pentru a restabili alimentarea cu electricitate a reactoarelor și a repune în funcțiune sistemele de răcire.

REACTORUL 1: Alimentarea cu electricitate a fost restabilită parțial, joi, în sala de comandă, dar sistemul de răcire este în continuare oprit.

REACTORUL 2: Electricitatea este oprită în continuare, iar experții sunt îngrijorați în legătură cu bazinul de stocare a combustibilului iradiat, întrucât barele de combustibil trebuie să rămână sub apă, pentru a nu emana substanțe radioactive în atmosferă.

REACTORUL 3: Acest reactor a fost cel mai avariat după o explozie și un început de incendiu. Alimentarea cu electricitate a fost reluată parțial în sala de comandă, iar compania TEPCO speră să pornească joi pompa care alimentează bazinul de stocare a combustibilului.

REACTORUL 4: Reactorul este conectat la rețeaua electrică, dar echipamentele sunt în continuare oprite.

REACTORUL 5: Sistemul de răcire funcționează normal. TEPCO a anunțat că o pompă s-a defectat joi și că va fi înlocuită rapid.

REACTORUL 6: Sistemul de răcire este alimentat cu electricitate și funcționează normal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4194 secunde