Un deputat PDL vrea castrarea chimică a pedofililor și monitorizarea lor cu brățări

185
Deputatul PDL Alin Popoviciu propune adoptarea unei legi prin care cei care abuzează sexual minorii să poată fi condamnați la închisoare pe viață, ori, dacă sunt eliberați, să fie monitorizați prin brățări electronice, iar pentru cazurile severe propune castrarea chimică, scrie Gândul, citat de Mediafax.

"În primul rând, cer ca un om ,dovedit a fi pedofil, să poată fi condamnat la închisoare pe viață și ca pragul minim să fie ridicat la cel puțin 15-20 de ani de închisoare. Apoi, în cazul eliberării, respectivul să poarte o brățară prin intermediul căreia să se știe unde se află și ce face. Genul acesta de monitorizare există și în Germania. Dacă recidivează, trebuie castrat chimic. Acest lucru nu înseamnă nimic altceva decât că i se vor administra niște medicamente prin care i se stopează pornirile sexuale. Nu va păți nimic, atât doar că viața lui sexuală îi va fi redusă la tăcere", a explicat Alin Popoviciu, precizând că proiectul său se bazează pe susținerea mai multor colegi de partid.

Parlamentarul a mai adăgat că s-a inspirat în inițiativa sa din legislația poloneză, care este foarte severă în astfel de cazuri.
Proiectul legislativ privind combaterea pedofiliei va fi depus săptămâna viitoare la Camera Deputaților. Pentru a intra în vigoare va trebui să întrunească majoritatea voturilor senatorilor, cei care vor avea ultimul cuvânt de spus în privința respectivei idei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6031 secunde