Aproape 50 de descinderi la domiciliile mai multor polițiști și civili

UPDATE - Cinci polițiști de la Rutieră reținuți. Vezi cine sunt polițiștii cercetați și faptele de care sunt acuzați

1920

Articole de la același autor

UPDATE 18:15 - AFLĂ DE AICI CINE SUNT POLIȚIȘTII CERCETAȚI ȘI INFRACȚIUNILE DE CARE SUNT ACUZAȚI
UPDATE 17:55 - Pe numele a doar cinci polițiști dintre cei 39 au fost emise, până la această oră, ordonanțe de reținere, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați cu propunerea de arestare preventivă la Tribunalul Constanța. Procurorii continuă audierile în acest dosar, în care au fost angrenate forțe impresionante; sute de persoane - polițiști, jandarmi, procurori - au fost implicate până acum în acțiuni privind cele peste 50 de percheziții, îndeplinirea mandatelor de aducere emise pe numele învinuiților ori transportarea lor la Parchet.
De azi dimineață, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța au fost aduși mai bine de 30 de polițiști, care ar fi intrat în vizorul anchetatorilor și sunt acuzați de fapte de corupție.
xxx
39 de polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere (SPR) și patru civili sunt cercetați de Direcția Națională Anticorupție fiind suspectați de comiterea mai multor infracțiuni de corupție.
Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, procuror Adina Florea, cele 43 de persoane sunt acuzate de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu în scopul favorizării unui terț, fals intelectual și folosirea de date cu caracter confidențial sau secret.
Cei în cauză au fost supravegheați o mare perioadă de timp de Direcția Generală Anticorupție și de către Parchet.
Polițiștii sunt acuzați că, în perioada în care și-au desfășurat activitatea, au cerut mită mai multor șoferi pentru a nu-i sancționa în momentul în care au fost opriți în trafic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8032 secunde