UPDATE: Dumitru Catană este noul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța

1085
UPDATE - 13:05 - Noul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este Dumitru Catană. Acesta a confirmat informația și a declarat, pentru "Cuget liber", că s-a înscris la concurs pentru a putea schimba ceva în județul Constanța. Întrebat cum anume va aborda noua funcție, având în vedere că vorbim despre un județ în care comandanții Poliției s-au tot schimbat, Dumitru Catană a explicat că experiența acumulată până în prezent îl va ajuta, fără îndoială, să facă față cu succes acestei noi provocări. De altfel, el a declarat că este legat sentimental de orașul Constanța, întrucât aici și-a început cariera.
Catană a absolvit Institutul de Marină, Facultatea de Electromecanică Navală și a urmat, ulterior, un master în Optimizarea Transporturilor Navale. Mai apoi, a absolvit, cu media 10, un master în Științe Penale în cadrul Academiei de Poliție. Noul comandant al Poliției Constanța a urmat, de asemenea, cursuri în cadrul Institutul Național de Administrație.
Catană a lucrat și în Franța, pentru o perioadă de doi ani, la o firmă de shipping, iar apoi în cadrul Ministerului Transporturilor din România.
A fost șef serviciu al Diviziei de Securitate din cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI) și director adjunct al Diviziunii Management din cadrul aceleiași DGIPI. Dumitru Catană a ocupat, de asemenea, funcția de șef serviciu al Direcției Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Rutiere până în luna aprilie a acestui an, iar de atunci până la câștigarea concursului de astăzi a lucrat în cadrul Oficiului Național pentru Protecția Martorilor.
Noul comisar șef al Poliției Constanța are 54 de ani și doi fii.
***
Dintre cei trei candidați înscriși în cursa pentru șefia Poliției Constanța, Dumitru Catană a fost cel care a obținut punctaj maxim, ocupând astfel postul pentru care au mai candidat și George Popa și Victor Popescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9925 secunde