Concurs 1.000 de persoane au fost evacuate din sudul Spaniei

421

Articole recomandate

Aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate miercuri seara din orașul Algeciras, din sudul Spaniei, din cauza unui incendiu de vegetație, au anunțat ieri serviciile de intervenție, citate de AFP.
Locuitorii din mai multe cartiere ale orașului au fost nevoiți să își părăsească locuințele începând cu miezul nopții, ca măsură de precauție.
Incendiul, care a izbucnit miercuri după-amiază, a distrus 300 de hectare de vegetație, iar pompierii nu reușiseră încă să îl stingă ieri, în jurul prânzului, potrivit postului de radio Cadena Ser.
Orașul Algeciras este cel mai mare din regiunea turistică Gibraltar și cel mai aglomerat port al țării. În vara aceasta, Spania s-a confruntat cu relativ puține incendii de pădure față de anii trecuți. La începutul lunii august, două incendii majore au distrus, însă, peste 3.000 de hectare de vegetație din apropiere de Saragosa și Segovia.
Peste jumătate din teritoriul Spaniei este "expus unui risc foarte ridicat de incendii", a avertizat Protecția Civilă spaniolă, precizând că regiunile cele mai amenințate sunt Andaluzia (sud), Murcia (sud-est), Valencia (est), Castilia-La-Mancha (centru-sud), Exremadura (sud-vest) și partea de nord-est a țării (Aragon, Catalunia și insulele Balerare). În total, 82.027 de hectare au ars anul trecut, în scădere față de 2006 (155.362 de hectare) și 2005 (188.697 de hectare).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9445 secunde