15.000 de refugiați se vor întoarce în Osetia de Sud

204
Ministerul rus pentru Situații de Urgență a anunțat ieri întoarcerea în Osetia de Sud a mai mult de 15.000 de refugiați oseți, care au plecat în Rusia după ofensiva declanșată de Tbilisi la 7 august, relatează AFP.
De la încheierea acordului de pace din 12 august, 15.334 de persoane au revenit în Osetia de Sud, a anunțat ministerul într-o notă publicată pe site-ul oficial. În total, 37.355 de oseți și-au părăsit locuințele în timpul conflictului, potrivit sursei citate. Populația regiunii separatiste este estimată la 70.000 de persoane.
Potrivit ministerului, 454 de oseți răniți în urma confruntărilor se află în spitale în Rusia, majoritatea în Republica Rusă Osetia de Nord, aflată în vecinătatea Osetiei de Sud.
Rusia a furnizat de la declanșarea conflictului mai mult de 4.000 de tone de ajutoare umanitare Osetiei de Sud, dintre care mai mult de 1.800 tone de 
alimente, apă potabilă, medicamente, echipamente medicale, generatoare de electricitate și corturi, dar și materiale de construcții, potrivit sursei citate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0525 secunde