SUA și Polonia au semnat ieri acordul pentru amplasarea scutului antirachetă

341
Statele Unite și Polonia au semnat, ieri, un acord ce prevede instalarea unor elemente ale scutului antirachetă american pe teritoriul polonez, în jurul anului 2012, transmite AFP.
Textul a fost semnat la ora locală 11.40 (12.40, ora României), la sediul Guvernului de la Varșovia, de către secretarul de stat american Condoleezza Rice și ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, în prezența președintelui Lech Kaczynski și a premierului Donald Tusk.
În urma acestui acord, Statele Unite vor putea instala pe teritoriul polonez, în jurul anului 2012, zece rachete de interceptare, capabile să distrugă în zbor eventuale rachete balistice cu rază lungă de acțiune. Sistemul este conectat la un radar puternic ce va fi instalat în Cehia, în urma unui acord semnat în 8 iulie.
Aceste elemente completează un sistem aflat deja în funcțiune în Statele Unite, Groenlanda și Marea Britanie, destinat să protejeze teritoriul american de eventuale amenințări din partea unor țări imprevizibile, precum Iranul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.572 secunde