Guvernul României va acorda Georgiei 1 milion de euro

229
Guvernul a aprobat ieri acordarea unui ajutor umanitar de urgență în valoare de peste un milion de euro pentru Georgia, constând în medicamente și aparatură medicală din rezerva Ministerului Sănătății, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Camelia Spătaru.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, o parte din ajutoare au plecat deja spre Georgia în aeronava cu care călătorește președintele Traian Băsescu. Șeful statului efectuează o vizită de două zile în Georgia, Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan și Turcia, agenda turneului incluzând convorbiri cu omologii săi din cele cinci state, în perioada 20-21 august.
Guvernul a aprobat și plata cheltuielilor aferente evacuării cetățenilor români din Georgia în timpul conflictului armat cu Rusia. În Georgia se aflau, la începutul conflictului, aproximativ 50 de cetățeni români. MAE anunța, săptămâna trecută, că 30 de cetățeni români se află în siguranță în capitala armeană Erevan, dintre care jumătate au fost transportați de ambasada României la Tbilisi, restul trecând granița pe cont propriu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5975 secunde