15 turiști aflați la bordul unui yacht au fost salvați în largul Mării Negre

745
Mai mulți turiști au fost salvați de polițiștii de frontieră, luni noaptea, după ce o ambarcațiune de croazieră a început să se scufunde în largul coastei bulgare, la șase mile marine de țărmul Mării Negre.
Reprezentanții Poliției de Frontieră s-au deplasat imediat pentru salvarea persoanelor aflate la bord, după ce a fost sesizată și Autoritatea Navală Port Mangalia, că yachtul nu își poate continua deplasarea spre port din cauza unor defecțiuni tehnice.
Proprietarul vasului "Grethe Witting", sub pavilion Germania, Markus J.B.Vrieling, reprezentant al firmei TSC România, a declarat că nava, pe care se aflau în total 15 persoane, turiști și membri de echipaj, a întâmpinat dificultăți din cauza vântului care a devenit din ce în ce mai puternic și s-a format o hulă, iar nava a început să ia apă.
În plus, vasul a avut avarii și la generatoare și au fost alertate pentru a veni în ajutor autoritățile din zonă.
Cei 12 cetățeni români, doi olandezi și unul bulgar care se aflau la bord au primit veste de salvare.
Markus Vrieling a mai spus că oamenii se află în siguranță, iar vasul urma să fie remorcat și transportat în portul Mangalia, unde vor evalua pagubele și vor fi demarate procedurile de reparații.
La bordul remorcherului a fost prezent și senatorul Dorel Constantin Onaca care a oferit sprijin pentru aducerea navei în siguranță în port.
"Grethe Witting" este o ambarcațiune construită în Anglia în 1914 și oferă croaziere pe mare pentru turiști, iar la bord se pot organiza și dineuri sau recepții. De asemenea, efectuează curse regulate pe relația Mangalia – Balcic și retur.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7875 secunde